Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Höstig middag!

Publicerad,
I förrgår förberedde och kokade jag älgkött på revben i en buljong med två lagerblad, en grönsaksbuljongtärning och krossat himalayasalt, pepparkorn och enbär i två liter vatten. Köttet kokade jag i ungefär fem timmar så att det i princip föll från benet. Igår blev det kött- och grönsakssoppa till middag och förutom älgköttet hade jag i lite av buljongen från köttkoket (en liter), två liter vatten och buljongtärningar (kött- och grönsaksbuljong) och kålrot, morötter, purjolök och palsternacka, det blev så gott! Den här soppan är en riktigt bra hösträtt, dessutom är det enkelt att tillaga och innehåller mycket nyttigheter!
 

Köttet kokade jag i fem timmar i ett spad av två liter vatten med två lagerblad, en grönsaksbuljongtärning och lite krossat himalayasalt, enbär och pepparkorn
 

Dela grönsaker och kött i önskad storlek, blanda med 2-3 liter vatten och buljongtärningar (varav ca 1 liter silat köttspad) och låt koka till önskad konsistens på grönsakerna. Jag gillar lite tuggmotstånd så jag kokade på svag värme under lock i ca 20 minuter
 

En riktigt höstig middag, kött- och grönsakssoppa och en bit tunnbröd med smör på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *