Höstig middag!
Publicerad,
I förrgår förberedde och kokade jag älgkött på revben i en buljong med två lagerblad, en grönsaksbuljongtärning och krossat himalayasalt, pepparkorn och enbär i två liter vatten. Köttet kokade jag i ungefär fem timmar så att det i princip föll från benet. Igår blev det kött- och grönsakssoppa till middag och förutom älgköttet hade jag i lite av buljongen från köttkoket (en liter), två liter vatten och buljongtärningar (kött- och grönsaksbuljong) och kålrot, morötter, purjolök och palsternacka, det blev så gott! Den här soppan är en riktigt bra hösträtt, dessutom är det enkelt att tillaga och innehåller mycket nyttigheter!
Köttet kokade jag i fem timmar i ett spad av två liter vatten med två lagerblad, en grönsaksbuljongtärning och lite krossat himalayasalt, enbär och pepparkorn
Dela grönsaker och kött i önskad storlek, blanda med 2-3 liter vatten och buljongtärningar (varav ca 1 liter silat köttspad) och låt koka till önskad konsistens på grönsakerna. Jag gillar lite tuggmotstånd så jag kokade på svag värme under lock i ca 20 minuter
En riktigt höstig middag, kött- och grönsakssoppa och en bit tunnbröd med smör på