Fredrik är ute på middag med arbetskollegor ikväll och jag är hemma och myser i mjukiskläder och smaskar i mig nygjorda bakverk á la rawfood. Jag gjorde rawfoodbars som funkar jättebra även på fikafatet och chokladbollar de luxe. Är det lillördag så är det och med lite choklad, syrlig frukt och en kopp grönt te är kvällen fulländad!
Rawfoodbars
6 dadlar, 1 dl jordnötssmör (ekologisk och sockerfri), 2 msk riven kokos, 1-2 nävar naturella cashewnötter. Mosa dadlarna, mixade cashewnötter, blandade ihop med övriga ingredienser till en jämn smet. Tryckte ut i en form/burk klädd med bakplåtspapper, häll över chokladsåsen, låt stelna i kylen. I chokladsåsen rör du ihop 1 dl smält kokosolja (smält över vattenbad), 4 msk raw kakopulver och 2 msk agavesirap
Chokladbollar de luxe
2 nävar naturella cashewnötter, 8 dadlar, 1 msk starkt, kallt kaffe, 3 msk raw kako, 1 krm vaniljpulver. Mixa nötterna fint, kärna ur och mosa dadlarna, blanda med kaffe, kakao och vaniljpulver. Rör ner de malda nötterna, rör ihop till en smet, gör runda bollar och vänd dem i chokladsås som blivit över från rawfoodbarsen, rulla dem sedan i kokos. Låt kylas i cirka en timme innan servering.
Kvällens lyxiga fikafat
Underbara levande ljus som brinner flitigt hemma hos mig under höst- och vinterhalvåret