Tea time med scones!
Ostscones
2 dl mjölk eller filmjölk
50 gram smör
1 dl riven västerbottenost
2 dl grahamsmjöl
1 dl fiberberikade havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Blanda mjöl, bakpulver, riven ost och salt i en bunke. Spara lite grann av osten. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Blanda ner mjölken/filen och rör ihop till en deg. Dela degen i två bitar och platta ut till runda kakor
Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel och strö över lite riven ost
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter

Det fantastiskt goda téet ”Grön champagne cream”



Nybakade scones med MASSOR av smör och västerbottensost, mmm!