En före detta lagkamrat fick en bok av mig och gullig som hon var fick jag ett fantastiskt gott té hela vägen från Stockholm för det. Téet kommer från NK och heter ”Grön champagne cream”. Igår kväll var jag ju såklart tvungen att provsmaka och vad passar inte bättre till en kopp té än scones? Jag gjorde scones med lite mer fibrer än de som endast är gjorda på vetemjöl och det bästa av allt, jag hade i västebottensost också, yummi!
Ostscones
2 dl mjölk eller filmjölk
50 gram smör
1 dl riven västerbottenost
2 dl grahamsmjöl
1 dl fiberberikade havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Blanda mjöl, bakpulver, riven ost och salt i en bunke. Spara lite grann av osten. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Blanda ner mjölken/filen och rör ihop till en deg. Dela degen i två bitar och platta ut till runda kakor
Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel och strö över lite riven ost
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter
Det fantastiskt goda téet ”Grön champagne cream”
Nybakade scones med MASSOR av smör och västerbottensost, mmm!