Pommes duchesse!
Pommes duchesse med västerbottensost
500 g potatis
2 äggulor
50 g smör
100 g riven västerbottensost
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisarna i en bunke. Rör ner äggulor, smör och ost.
Smaka av med salt och peppar.
Spritsa moset på bakplåtspappersklädd plåt och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 min




Smaklig måltid!
MUMS! Och med älg också! Brukar göra det med mitt blomkålsmos när middagen ska vara finare 🙂
MIn styvpappa sköt en älg för 2 veckor sen och nu ligger det massor med kött i deras frys <3 Hoppas på att mamma tar med en rejäl bit när hon kommer om 2 veckor!
Har ni skjutit någon älg ännu?
KRAM