I helgen gjorde jag en ny sats med fröknäcke (som tar slut som på löpande band hemma hos oss), men jag provade också på att göra lite nyttigare julgodis. Jag testade att göra kokos- och apelsintryffel i choklad, och choklad- och kaneltryffel. De blev faktiskt goda, de sistnämnda var mina favoriter och nästa gång tänkte jag eventuellt stoppa in en mandel i mitten av chokladbollen.
Kokos- och apelsintryffel
3 dl riven kokos
Finrivet skal från en apelsin + 1 msk färskpressad apelsinsaft
2 msk kokosolja
2 msk agavesirap
3 dl riven kokos
Finrivet skal från en apelsin + 1 msk färskpressad apelsinsaft
2 msk kokosolja
2 msk agavesirap
Chokladsås
1 dl kokosolja
1 dl kokosolja
4 msk raw kakopulver
2 msk agavesirap
Blanda ingredienserna till bollarna, låt stå i kylen i cirka en timme innan du rullar till bollar. Doppa sedan bollarna i chokladsås i flera omgångar för att få en tjockare chokladyta.
Till chokladsåsen: Smält kokosolja i ett ljummet vattenbad och rörd ihop med resterande ingredienser.
Choklad- och kaneltryffel
Två nävar naturella cashewnötter
3 msk raw kako
8 dadlar
1 msk vatten/starkt, kallt kaffe
1 krm vaniljpulver
(Kakao och kanel att rulla bollarna i)
Två nävar naturella cashewnötter
3 msk raw kako
8 dadlar
1 msk vatten/starkt, kallt kaffe
1 krm vaniljpulver
(Kakao och kanel att rulla bollarna i)
Mixa nötterna fint i en matberedare, tillsätt övriga ingredienser och mixa tillsammans till en smidig deg, gör runda bollar och rulla dem i en blandning av kanel och kakao. Låt kylas i cirka en timme innan servering.
Kokos- och apelsintryffel i choklad
Choklad- och kaneltryffel
Oj vad gott det ser ut! 🙂
Tack, det var det också 🙂
ser jätte gott ut mums!!
Tack skall du ha!
Va gott! Det vill jag testa!!
åh ser gott ut 😀
Åh, detta måste jag prova 😀
Vad bra recept, ser riktigt gott ut 😀
Tack skall du ha 🙂
Det där är ju perfekt för mig som försöker att gå ner i vikt ju ^^ För då kan man äta med "lite" bättre samvete 😉
Låter gott!! Får man kanske prova!!