Idag fick det bli en improviserad rätt till middagen, som vanligt nu för tiden. Jag är dålig på att planera, förbereda och plocka fram något att laga mat av från frysen på morgonen så då får det bli middag av vad som finns i lådor och skåp istället. Den här gången gjorde jag en vegetarisk pytt med råris, rödlök, vitlök, trattkantareller, coctailtomater, grädde, salt och peppar och som om inte det vore gott nog toppade jag pytten med riven västerbottensost och färsk persilja. Jag åt maten precis som den var, som en vegatisk middagsrätt, men man kan mer än gärna servera något gott kött eller fågel till pytten!
Koka riset enligt anvisningarna på paketet, svetta hackad lök och vitlök i en klick smör, tillstätt kantarellerna och häll över grädden, salta och peppra. Dela coctailtomaterna i klyftor eller halvor, rör ner i ”såsen”, kort därefter rör du ner det färdigkokta riset. Toppa med riven västerbottensost och hackad persilja.
Måste ju tipsa om Tupperwares lökhackare som kan vara den bästa uppfinningen i världen. Inga tårar eller hackande med kniven, på bara några sekunder sköter den här mackapären det arbetet!