När jag var på min andra skogstur den här veckan plockade jag inte bara hjortron, jag fick med mig lite blåbär hem också. Hur fantastiskt är inte vårt land egentligen när man bara kan gå ut i skogen helt fritt och få tag i så mycket gott? Jo, jag kanske låter som en salig skogsmulle och det har jag förmodligen blivit sedan jag blev ”norrlänning”, men det är ju fantastiskt när man tänker efter, det är inte alla länder som har den möjligheten. Av blåbären gjorde jag i alla fall en god blueberry cheesecake som jag bjöd resten av familjen på, mums så god den blev!
Blåbärs cheesecake
Botten
2 dl mandlar
10 dadlar
2 msk kokosflingor
Saft från en halv citron
2 dl mandlar
10 dadlar
2 msk kokosflingor
Saft från en halv citron
Topping
3 dl cashew (blötlägg i vatten en stund innan)
1/2 dl kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Saften från en hel citron
5 dadlar
3 dl cashew (blötlägg i vatten en stund innan)
1/2 dl kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Saften från en hel citron
5 dadlar
Hallonsås
2 dl hallon
Ca 5 msk agavesirap (smaka av)
2 dl hallon
Ca 5 msk agavesirap (smaka av)
Plocka ur kärnorna i dadlarna och mixa alla ingredienser till botten i en matberedare
Platta ut degen i en mindre pajform täckt med bakplåtspapper
Mixa alla ingredienser till toppingen i en matberedare, smeta ut på botten
Ställ in i frysen med plastfilm eller lock över och låt stå i frysen i ca 2 timmar innan du serverar den. Ta fram ca 15 minuter innan servering
När du ska servera mosar/mixar du 2 dl valfria bär med cirka 5 msk agavesirap (smaka av) och serverar till cheesecaken, toppa med massor av blåbär
Massor av egenplockade blåbär på kakan
Hur gott som helst, hallon och blåbär- en bra kombo!
Klart att jag följer med!!