Mitt liv i norr

Saffransfudge!

I helgen har jag gjort mycket julgodis och eftersom jag helst inte äter det ”vanliga” julgodiset som innehåller mycket raffinerat socker provar jag egna, mer hälsosamma varianter. Jag hittade ett recept på den HÄR sidan på saffransfudge med citron som jag var tvungen att prova och gott blev det!
 
Saffransfudge med citron
10 urkärnade dadlar (blötlagda 4-5 timmar)
2 dl cashewnötter (blötlagda 4-5 timmar)
En nypa salt
En nypa vaniljpulver
ca 1/2 dl smält kokosolja
1/2 paket saffran
Finrivet skal av en tvättad citron
 
Häll av vattnet från dadlarna och cashewnötterna. Smält kokosoljan över ett vattenbad och rör ner saffran, vanilj, rivet citronskal och salt. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare eller med stavmixer. Bred ut smeten i en burk med bakplåtspapper i. Ställ i frysen i några timmar, skär sedan upp i bitar och njut!
 

Förvara fudgen i frysen och plocka fram precis före servering
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats