Eftersom middagsplanerna kraschade lite grann igår fick jag använda något av det som fanns i frysen och som inte behövde tinas i en evighet. Då var jag glad över att jag traskade många timmar i skogen i höstas och över att jag slet som ett djur med den skittråkiga rensningen av skogens guld, kantareller. Det är dagar som igår som man är nöjd med ”skitjobbet” för det är värt varenda tugga, kantareller är så gott! Kantarellmackor och en enkel sallad fick bli gårdagens middag och också ”veckans vegetariska”, mums!
Jag brynte kantareller i en klick smör, saltade, pepprade och tillsatte en skvätt grädde som fick puttra på i stekpannan en stund
Sedan skar jag skivor av surdegsbröd som jag ”smörjde in” med en delad vitlöksklyfta på ena sidan, lade på kantarellerna och en ostskiva (gärna smakrik ost om du har)
In i ugnen i 250 grader (varmluft) i fem minuter eller tills osten smält
Jag gjorde en sallad med ruccola, hyvlad rödkål, gurka och tomat till kantarellmackorna