Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Kantarellmackor!

Publicerad,
Eftersom middagsplanerna kraschade lite grann igår fick jag använda något av det som fanns i frysen och som inte behövde tinas i en evighet. Då var jag glad över att jag traskade många timmar i skogen i höstas och över att jag slet som ett djur med den skittråkiga rensningen av skogens guld, kantareller. Det är dagar som igår som man är nöjd med ”skitjobbet” för det är värt varenda tugga, kantareller är så gott! Kantarellmackor och en enkel  sallad fick bli gårdagens middag och också ”veckans vegetariska”, mums!
 

Jag brynte kantareller i en klick smör, saltade, pepprade och tillsatte en skvätt grädde som fick puttra på i stekpannan en stund
 

Sedan skar jag skivor av surdegsbröd som jag ”smörjde in” med en delad vitlöksklyfta på ena sidan, lade på kantarellerna och en ostskiva (gärna smakrik ost om du har)
 

In i ugnen i 250 grader (varmluft) i fem minuter eller tills osten smält
 

Jag gjorde en sallad med ruccola, hyvlad rödkål, gurka och tomat till kantarellmackorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *