När jag var på stan och julshoppade i lördags hittade jag fina burkar på Åhléns som fick följa med mig hem. Perfekta att förvara kakor, godis eller andra godsaker i nu när det är jul. Jag gjorde en ny sats (tror det är min tredje?) med choklad- och kaneltryfflar som jag fyllde den ena burken med. Julgodiset går åt som smör i solsken hemma hos oss, kul att den nyttigare varianten går hem hos fler än hos mig!
I lördags köpte jag fina julburkar från Åhléns att ha godis och andra bakverk i
Den lilla burken fyllde jag med nygjorda chokladtryfflar
Choklad- och kaneltryffel
Två nävar naturella cashewnötter
3 msk raw kako
8 dadlar
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
Mandlar att stoppa inne i tryffeln
Lika delar kakao och kanel att rulla tryffeln i
Två nävar naturella cashewnötter
3 msk raw kako
8 dadlar
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
Mandlar att stoppa inne i tryffeln
Lika delar kakao och kanel att rulla tryffeln i
Mixa nötterna fint i en matberedare, tillsätt övriga ingredienser och mixa tillsammans till en smidig deg, gör runda bollar, stoppa in en mandel i varje boll och rulla dem i en blandning av kanel och kakao. Låt kylas i cirka en timme innan servering. Förvaras kallt.
Åh vilka fina burkar – kanske borde ta en tur till Åhléns 😉