Igår kom min stora kärlek hem efter en vecka i alperna, som jag har längtat efter honom! Vi gjorde tacos till middag och jag gjorde för andra gången hemgjorda tacoschips som ett av tillbehören. Det tar ju såklart lite extra tid jämfört med om man köper en påse färdiga chips i affären, men jag tycker att det blir godare när man har gjort dem själv och dessutom vet precis vad som är i dem och hur de har tillagats.
Hemgjorda tacoschips
Tortillabröd
3 dl majsmjöl
4 dl vetemjöl
3⁄4 tsk salt
1⁄2 tsk bakpulver
25 g smör
3 dl ljummet vatten
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen, rör i vattnet och arbeta ihop till en deg. Dela i 8 eller 16 bitar och kavla ut på mjölad bänk till tunna, runda kakor. Stek dem i torr stekpanna på hög värme ½ min på varje sida. Linda in dem i en handduk.
Tacoschips
4 st tortillabröd
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 225°. Skär eller klipp bröden i bitar i lagom chipsstorlek. Lägg dem på en plåt, ringla över olja och strö över salt. Blanda om och sprid ut jämnt över plåten. Rosta i mitten av ugnen ca 5 min. Chipsen ska få färg och bli knapriga.
En skål med hemgjorda chips till middagen
Smaklig måltid!
Jag fick tips av en tjejkompis att göra tacochips endast på äggvita och mandelmjöl plus de kryddor man vill! Supegoda 🙂