Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Hemgjord müsli!

Publicerad,
Müsli
3 dl fiberhavregryn
2 dl boveteflingor
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
1 dl kokosflingor
2 msk rapsolja
1 dl vatten
2 msk flytande honung
1 dl finhackade plommon och aprikoser
1 dl torkade gojibär
1 dl russin
 
 
Blanda ihop vatten, olja och honung. Grovhacka nötterna och blanda alla ingredienser utom frukten i en skål/bunke. Strö ut på en plåt klädd med bakplåtspapper
 
Rosta müslin i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 175 grader, rör om i müslin efter tio minuter
Låt müslin svalna på plåten
Grovhacka den torkade frukten (plommon och aprikos) och blanda alltihop i den svala müslin, förvara i en tätslutande burk
 

2 Kommentarer

  1. Muums vad gott! Jag saknar nötter <3
    du är flitig du <3 Det har öppnats flera rawfood caféer här i stan. Nästa gång du är här tycker jag vi bokar in en fika <3
    Kraam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *