Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Chokladkola med smak av hasselnöt!

Publicerad,
Receptet hittade jag på den HÄR sidan och var tvungen att prova, chokladälskare som jag är! Jag tyckte dock att kolan blev väldigt söt så jag rekommenderar att ha mindre agavesirap i.
 
Chokladkola med smak av hasselnöt
5 msk agavesirap (jag skulle rekommendera ca 2 msk)
10 st kärnfria dadlar (blötlagda i vatten i minst 4 timmar)
3 msk kokosolja
En nypa ekologiskt vaniljpulver
En nypa himalayasalt
3 msk chiafrön blandat med i 3/4 dl av dadelvattnet 
2 dl hasselnötter
4 msk rå kakao (mer eller mindre efter smak)

Blötlägg dadlarna i vatten i minst 4 timmar, det behöver bara vara så pass mycket vatten att det täcker dadlarna. Häll av dadelvattnet och använd 3/4 dl av det till att blötlägga chiafröna. Rör om i chiafröna tills det blivit en tjock smet

 

Mixa chiafrön med resterande ingredienser i en matberedare. Smaka av smeten och använd mer av någon ingrediens (typ agavesirap eller kakao) om du önskar

 
 
Häll upp smeten i en burk med bakplåtspapper, toppa med hackad hasselnöt och kakao
 
 
Ställ den i frysen tills chokladkolan är genomkall. Skär upp i portionsbitar och servera kall!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *