Vi åker till Fredriks jakjtmarker i Ramsele i helgen, därför förberedde jag lite godis igår kväll som jag skall ta med mig. Godsakerna blev triss i färger med chokladbollar, citron- och kokostryfflar, citron/hallon- och kokostryfflar och så goda! (Jo, jag tjuvsmakade liiite bara).
Triss i färger
Kokos- och citrontryffel
3 dl riven kokos
1 1/2- 2 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
2 msk agavenektar/sirap
Finrivet skal och juicen från en citron
1 tsk vaniljpulver
1 1/2- 2 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
2 msk agavenektar/sirap
Finrivet skal och juicen från en citron
1 tsk vaniljpulver
Blanda ingredienserna, låt stå i kylen i cirka en timme och forma sedan till bollar/tryfflar och rulla eventuellt i riven kokos. Förvara i kylskåpet.
Hallon/citron- och kokostryffel (halva smeten från ovan blandade jag med 1 dl mosade hallon)
Chokladbollar
2 nävar naturella cashewnötter, 8 dadlar, 1 msk starkt, kallt kaffe/vatten, 3 msk raw kako, 1 krm vaniljpulver. Mixa nötterna fint i en matberedare, tillsätt övriga ingredienser och mixa tillsammans till en smidig deg, gör runda bollar och rulla dem i kokos. Låt kylas i cirka en timme innan servering.