Ett nytt recept jag provade på att göra i veckan och som jag bjöd mina kollegor på igår var smulpaj. Jag använde mig av hallon och blåbär som jag plockat i våra norrländska skogar under sommaren och pajen var både enkel att göra och god att äta. Till pajen serverade jag kokosgrädde och det gör man genom att ställa en burk med kokosmjölk upp och ner i kylen över natten, häller av vattnet från mjölken och vispar själva kokosmjölken med elvisp och har i lite kokossocker.
Smulpaj
Blandade, valfria bär
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
1 dl agavesirap
1 lime (saft och finrivet skal)
1 dl kokosolja
Kokossocker
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
1 dl agavesirap
1 lime (saft och finrivet skal)
1 dl kokosolja
Kokossocker
Riv skalet på limen och pressa ur saften, tillsätt oljan, mjöl, agave och kokos. Gör degen hård så att du kan smula den med fingrarna. Tillsätt mer kokos om den inte är hård nog. Strö smulorna på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen (50 grader) i cirka 3 timmar. Ha ugnsluckan lite grann på glänt under torkningen (t.ex. en handduk eller en gaffel emellan)
Blanda bären med lite kokossocker och lägg i en form, strö över smulorna och servera med kokosgrädde
Smulpaj med kokosgrädde